De kosten van asbestdak verwijderen

Het verwijderen van een asbestdak is van belang. Zeker gezien de gezondheid en het milieu.
Wij begrijpen dat je graag wilt weten wat het verwijderen van je asbestdak in jouw geval gaat kosten. Het mag duidelijk zijn dat om een goed beeld te kunnen geven van de kosten, we informatie nodig  hebben over jouw situatie.

Factoren die de kosten van asbest verwijderen bepalen

  • Grootte van het asbestdak;  de oppervlakte is de belangrijkste factor om de kosten te kunnen bepalen. Hoe groter het oppervlak hoe langer het duurt om het asbest te verwijderen dus hoe hoger de kosten.
  • Type asbestdak;  er zijn verschillende soorten daken, zoals golfplaten en asbestplaten in de vorm van leien of platte platen. Het ene materiaal is makkelijker te verwijderen dan het andere.
  • Toegankelijkheid van het asbestdak; is het asbestdak rondom vrij of moeten we over gebouwen of over begroeiing heen om het asbest af te voeren?
  • Schade aan het asbestdak; bij een rotte dakconstructie moeten we extra maatregelen nemen om de veiligheid van onze mensen en de omgeving te waarborgen.
  • Vorm van het asbestdak; complexe vormen van industriegebouwen hebben meer tijd en specialistische apparatuur nodig.
  • Subsidies en vergoedingen; in sommige gevallen komen eigenaren in aanmerking voor subsidie of vergoedingen via gemeenten.
    Bijvoorbeeld, wanneer het nieuwe dak wordt gemaakt van materiaal met een 2x zo hoge RC-waarde (isolatiewarmte), is er mogelijk recht op een energie-investeringsaftrek.

Wat met name de kosten opdrijft is het afvoeren en verwerken van het asbest. Dit moet volgens strikte regelgeving worden afgevoerd. De gemiddelde kosten voor het verwijderen van een asbestdak in Nederland kunnen daarom variëren van  € 7,00 tot € 50,00 per vierkante meter.

Waarom Bunt?

Gecertificeerd asbestsaneerder

1 partij van A tot Z

Eigen materieel

Gemak en zekerheid

Door heel Nederland

Eventuele bijkomende kosten: nieuw dak

Na het verwijderen van het asbestdak is een nieuw dak nodig. Dit is vaak gelijk het moment om alles helemaal klaar te maken voor de toekomst. Door te isoleren, zonnepanelen toe te voegen maar ook gebruik te maken van materialen met een hoge RC-waarde.

Er kan ook energie bespaard worden door lichtstraten aan te leggen zodat er daglicht door het nieuwe dak komt in plaats van dat er elektriciteit gebruikt wordt. Daarbij zijn er ook lichtstraten met ventilatie mogelijk, wat de gezondheid van mens en dier ten goede komt.

Het is daarom goed om dit mee te nemen in de kosten.

Alles onder één ‘duurzaam’ dak

Bij Bunt bieden we een totaaloplossing onder één dak. We zorgen niet alleen voor het probleemloos verwijderen van asbest, maar staan ook klaar voor de montage en het installeren van lichtstraten, eventueel met ventilatie.

Met één centraal contactpunt voor het gehele proces, nemen we alle zorgen uit handen. Het is een geruststellend idee dat alles volgens een strakke planning verloopt. Er zitten minimale tijden tussen de asbestverwijdering en het plaatsen van een nieuw dak.

Benieuwd naar de kosten van het totaal plaatje? Vul dan ons offerteformulier in. Bellen of mailen kan ook altijd.

Onze meest recente projecten

Coevorden

Asbestsanering van 685m2 te Coevorden, Nederland

Dussen

Asbestsanering van 1717m2 te Dussen, Nederland

Uden

Asbestsanering van 3585m2 te Uden, Nederland

Sint Maarten

Asbestsanering van 1420m2 te Sint Maarten, Nederland
Blocksy: Content Block Filter