Veelgestelde vragen

Wat is asbest?

Asbest is een verzamelnaam voor een aantal in de natuur voorkomende mineralen. Het woord stamt af van het Griekse ‘asbestos’, wat onverwoestbaar betekent. Asbest is sterk, slijtvast, isolerend, brandwerend en goedkoop materiaal, en daarom werd het veel gebruikt in gebouwen. In Nederland zijn met name wit asbest (chrysotiel), blauw asbest (crocidoliet) en bruin asbest (amosiet) toegepast.

Abestdak verwijderen kosten?

Het verwijderen van een asbestdak is van belang. Zeker gezien de gezondheid en het milieu.
Wij begrijpen dat je graag wilt weten wat het verwijderen van je asbestdak in jouw geval gaat kosten. Het mag duidelijk zijn dat om een goed beeld te kunnen geven van de kosten, we informatie nodig  hebben over jouw situatie.

Mag je zonnepanelen plaatsen op een dak met asbest?

Het plaatsen van zonnepanelen op een dak met asbest brengt risico’s voor de gezondheid met zich mee. Niet voor niets is het verboden om zonnepanelen te plaatsen op een dak met asbest.

Hoelang duurt asbestsanering?

Hoeveel tijd nodig is om alle asbest te saneren is afhankelijk van het type asbest en de oppervlakte van het dak. Wij kunnen gemiddeld 1000 m2 dak per dag saneren. Zonder asbestinventarisatie is echter lastig in te schatten hoe lang de asbestsanering gaat duren. Zodra de asbestinventarisatie heeft plaatsgevonden, kan de duur van de asbestsanering beter worden ingeschat.

Een partij voor alle werkzaamheden

Van het papierwerk tot een nieuw dak met lichtstraten; als u voor ons kiest hoeft u maar één partij in te schakelen voor alle werkzaamheden rondom de asbestsanering. Wij werken snel (tot 1000 m2 dak per dag), wij leveren kwalitatief goed werk, en werken tegen goede prijzen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bunt Asbest
Blocksy: Content Block Filter