Wat is asbest

Asbest is een verzamelnaam voor een aantal in de natuur voorkomende mineralen. Het woord stamt af van het Griekse ‘asbestos’, wat onverwoestbaar betekent. Asbest is sterk, slijtvast, isolerend, brandwerend en goedkoop materiaal, en daarom werd het veel gebruikt in gebouwen. In Nederland zijn met name wit asbest (chrysotiel), blauw asbest (crocidoliet) en bruin asbest (amosiet) toegepast. In de jaren ’70 werd bekend dat asbest ook schadelijk kan zijn voor de gezondheid als er asbestvezels worden ingeademd. Sinds 1993 is het verkopen en toepassen van asbest in gebouwen dan ook verboden.

Waar komt asbest voor?

Momenteel zijn er, met name in de agrarische sector, nog relatief veel asbesthoudende daken te vinden. Asbest komt voor in drie soorten dakbedekking: golfplaten, dakleien en bitumen. Golfplaten daken komen hierbij het meeste voor.

Heb ik asbest op mijn dak?

Met het blote oog is niet met zekerheid te zeggen of u asbest op uw dak heeft. Om dit zeker te weten is een asbestinventarisatie nodig. Dit kunt u door ons laten uitvoeren. Wij werken hiervoor samen met een vaste partner, die specialist is op het gebied van asbestinventarisatie. Aan de hand van een asbestinventarisatie wordt duidelijk of er sprake is van asbest, en of deze asbest verwijderd moet worden.

Waarom Bunt?

Gecertificeerd asbestsaneerder

1 partij van A tot Z

Eigen materieel

Gemak en zekerheid

Door heel Nederland

Onze meest recente projecten

Coevorden

Asbestsanering van 685m2 te Coevorden, Nederland

Dussen

Asbestsanering van 1717m2 te Dussen, Nederland

Uden

Asbestsanering van 3585m2 te Uden, Nederland

Sint Maarten

Asbestsanering van 1420m2 te Sint Maarten, Nederland
Blocksy: Content Block Filter