Mag je zonnepanelen plaatsen op een dak met asbest?

Het plaatsen van zonnepanelen op een dak met asbest brengt risico’s voor de gezondheid met zich mee. Niet voor niets is het verboden om zonnepanelen te plaatsen op een dak met asbest.

Zonnepanelen op een dak met asbest

Verduurzamen speelt tegenwoordig een belangrijke rol. Natuurlijk wil je als ondernemer of agrariër meegaan in die trend. Zonnepanelen plaatsen op je bedrijfspand, stal of schuur is dan een goed idee. Via zonnepanelen is het tenslotte mogelijk op een duurzame manier energie op te wekken. Bovendien is het in de meeste gevallen een budgetvriendelijke optie. Zonnepanelen leveren je meer op dan ze je kosten. Maar wat nou als het dak waarop je de zonnepanelen wilt plaatsen asbest bevat? Mag het dan wel?

Waarom Bunt?

Gecertificeerd asbestsaneerder

1 partij van A tot Z

Eigen materieel

Gemak en zekerheid

Door heel Nederland

Het simpele antwoord is nee

Het simpele antwoord is nee. Je mag geen zonnepanelen plaatsen op een dak met asbest. Om de panelen te plaatsen moet er namelijk in het dak worden geboord. Door ze goed te bevestigen worden ze tenslotte tegen allerlei weersomstandigheden beschermd. Wanneer er in een dak met asbest wordt geboord, komt er stof vrij. Het inademen van deze stofdeeltjes brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Om diezelfde reden is het niet toegestaan werktuigen als een boormachine te gebruiken op een dak met asbest. Het is daarom niet mogelijk zonnepanelen te plaatsen op een dak met asbest.

Asbestsanering door een gespecialiseerd bedrijf

Het is verstandig je dak te laten verwijderen en vervangen, wanneer er asbest in zit. Bunt is daarvoor de juiste partij. We zijn gespecialiseerd in het op een veilige manier verwijderen en verwerken van asbest. Dat doen we in heel Nederland, met name in de agrarische sector en de utiliteitsbouw. Wanneer we een dak met asbest verwijderen, regelen we het volledige traject: van papierwerk tot sanering en alles daartussenin. Daarna staan we nog steeds voor je klaar. Ook de montage van het nieuwe dak kun je namelijk ook aan ons overlaten. Onze zusterbedrijven Bunt Montage en Bunt Lichtstraten zetten we graag in. Bij ons vind je alles voor gevel- en dakrenovatie onder één dak.

Wel zo handig als je zonnepanelen overweegt om gelijk alles bij één partij neer te kunnen leggen.

Alles onder één dak

Ga je met ons in zee, dan krijg je te maken met een team van professionals. We hebben jarenlange ervaring, beheersen de kneepjes van het vak en weten exact wat er speelt. Bij ons heb je slechts één aanspreekpunt. Wel zo makkelijk en efficiënt! We helpen je van a tot z. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

Onze meest recente projecten

Coevorden

Asbestsanering van 685m2 te Coevorden, Nederland

Dussen

Asbestsanering van 1717m2 te Dussen, Nederland

Uden

Asbestsanering van 3585m2 te Uden, Nederland

Sint Maarten

Asbestsanering van 1420m2 te Sint Maarten, Nederland
Blocksy: Content Block Filter